Pàgines

dimecres, 5 de març del 2014

MAGDALENES DE NESQUIK (O CACAU) AMB TRUFA



Em venia de gust fer algun browny i vaig trobar una recepta en un totxo de llibre de cuina que tinc. Es tracta d’unes magdelenes de xocolata, però com que no tenia cacao ho vaig fer amb Nesquik (de totes maneres, us recomano el cacao, i si pot ser que sigui d’una xocolateria de Vilafranca que es diu Ibori, perque el Nesquik només té un 23% de cacao i tota la resta és sucre). Com que a mi m’encanta utilitzar la màniga pastissera, i la butter cream tradicional no ens agrada (és mantega i sucre), vam decidir fer trufa. I ens va sortir una trufa més bona que res que existeixi al món.

INGREDIENTS PER A LES MAGDALENES:

200 gr de farina
2 cullaradetes de llevat en pols (Royal)
4 cullarades de Nesquik (o cacau en pols)
200 gr de sucre
100 gr de mantega
½ cullaradeta de sal
3 ous
150 ml de llet
1 cullarada de iogurt
una mica d’essència de vainilla


En un bol, tamissem la farina, el Nesquik ( o cacau) i el llevat, i hi afegim el sucre, la sal i la mantega a temperatura ambient. Ho barregem fins que quedi com si fossin molles de pà.

Per una altra banda, batem els ous, la llet, el iogurt i les gotes d’essència de vainilla.

Ara anem afegint aquesta part al bol de la farina i anem barrejant fins que ens quedi ben homogeni.

Repartim la massa en els paperets de magdalenes (només cal omplir-ne dues terceres parts, ja que sino, al crèixer, la massa sobreexiria).

Preescalfem el forn a uns 180 graus i quan hi posem les magdalenes l’abaixem una mica. Ho podem tenir uns 20 minuts, o fins que, punxant-les amb un ganivet, aquest surti net.

Les treiem i les deixem refredar.


INGREDIENTS PER A LA TRUFA

100 gr de xocolata negre per fondre (Postres Nestlé)
250 ml de nata per muntar
una cullerada i mitja de sucre glass

Desfem, amb molta cura, la xocolata al microones (cal vigilar que no es cremi la xocolata, anem treient del microones i remenant). Si ho preferiu, també es pot fer al bany maria.
Passem la xocolata a un cassó i la possem al foc. De seguida hi afegim una mica de nata per muntar i remenem. I anem afegint, a poc a poc, tota la nata fins que ens quedi ben integrat.
Ho deixem refredar i ho posem a la nevera.
Unes hores després, quan estigui ben fred, comencem a muntar la nata amb unes barilles elèctriques. Afegim a poc a poc el sucre glas i seguim batent. De seguida veurem com canvia de textura.

A DECORAR!

I ara ve la part més divertida! Posar la trufa en una màniga pastissera i decorar les magdalenes com més us agradin. Nosaltres n’hem fet una de cada manera.



2 comentaris:

  1. Waw Emma! Quines madalenes!!!! Tenen molt bona pinta. Han de ser boníssimes.
    A l'Èlia també li agrada molt la cuina, però no en sap tant. Hauràs de fer-li classes, que ja ets tota una experta! :D
    Ester

    ResponElimina
  2. Hola Emma sóc la Paula he fet aquestes madalenes estan boníssimes Gràcies per la recepta!!!
    Ens veiem el dilluns.

    ResponElimina