Mmmm… Aquest gelat és deliciós,
a casa nostra s’acaba molt ràpid i és molt fàcil de fer!
INGREDIENTS
2 cullerades de maizena
500 ml de llet i 3
cullerades més
1 vaina de vainilla
300 ml de nata per montar
200 ml de sucre
3 cullerades de mel
En un bol posem les 3
cullerades de llet amb la maizena i remenem fins que estigui ben desfet. Si
cal, podem afegir una mica més de llet.
Obrim la vaina de
vainilla de dalt a baix amb la punta d’un ganivet i rasquem les llavors de
dins. Són com uns granets molt petits, negres, que fan molt bona olor.
Posem aquestes llavors de
dins la vainilla i la vaina en un cassó per anar al foc.
Al cassó hi afegim la
llet, la nata, el sucre i la mel, i ho posem al foc.
Quan arrenqui el bull,
afluixem el foc i afegim la maizena dissolta amb la llet.
Ho coem un minut, fins
que es comenci a espessir i apaguem el foc.
Ho deixem refredar.
Ho colem.
Ara ja només falta
congelar-ho. Si tenim gelatera li tirem el líquid fins que el tinguem a punt de
congelar; si no en tenim, ho posem en un recipient al congelador fins que es
congeli, remenant-ho de tant en tant.
SOBRE LA VAINILLA
La vanilla és un tipus d’orquídia
que creix en les regions tropicals. La vaina de vainilla és el seu fruit.
A Europa no es va conèixer
fins al segle XVI, quan els conqueridors espanyols la van descobrir a Mèxic. Allà
s’utilitzava des de feia molts segles per aromatitzar una beguda de cacau (el
que ara seria la xocolata).
Diuen que al fruit de la
vainilla, els conqueridors li van dir “vaina” perquè la seva forma recorda la
vaina d’una espasa.
Aquest gelat fa molt bona pinta!!!
ResponElimina