A casa nostra ens agraden
molt els gelats, i també ens encanten les maduixes. O sigui que el gelat de
maduixa és un dels nostres postres preferits.
Aquesta recepta l’hem
tret d’un llibre del que ja us hem parlat altres vegades. Es diu “Helados,
caprichos muy fríos para todos los gustos”, i la veritat és que totes les
receptes d’aquest llibre surten molt bé.
Aquí va la recepta:
INGREDIENTS:
500 gr de maduixes
sucre: 100 gr de
sucre + 150 gr
2 cullerades de maizena
llet: 200 ml + 3 cullerades
400 ml de nata per montar
3 cullerades de mel
Començarem barrejant la
maizena amb les tres cullerades de llet, remenem fins que quedi dissolt i no hi
hagin gromulls. I ho reservem.
En un cassó al foc posem els
150 gr de sucre, la llet, la nata i la mel, i anem remenant fins que arrenqui
el bull. Un cop bulli, ho treiem del foc un moment i hi afegim la maizena dissolta
en la llet. Ho tornem a posar al foc i seguim remenant durant un minut perquè
es cogui i s’espesseixi un pèl.
Ho deixem refredar.
Posem les maduixes netes
al pot de la batedora, hi afegim 100 gr de sucre i ho triturem.
Ara pots colar aquest
puré amb un colador ben fi, i així el gelat tindrà una textura més suau. Nosaltres
no ho colem perquè ens agrada trobar el granet de les maduixes en el gelat.
Ara barregem el puré de
maduixes amb l’altre part. Si tenim gelatera, ho aboquem a dins fins que s’hagi
format el gelat. Sino, ho posem en un recipient tapat al congelador i ho deixem
un mínim de quatre hores fins que es congeli.
L’heu de treure del
congelador uns 10 minuts abans de servir-lo.
De veritat que és
deliciós!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada