Fa uns dies el meu cosí
Martí ens va enviar una foto d’un llibre que es deia “MUG CAKES, Ready in 5
minutes in the microowave”. No n’haviem sentit a parlar mai i ens va
encuriosir, així que vam començar a mirar fotos, buscar receptes i a fer-ne
alguna.
Un Mug Cake es com un
pastís que es fa dins una tassa i que es cou al microonoes. Es fa en 5 minuts i
es menja al moment.
Poden ser dolços o salats.
Potser el més típic seria el Mug Cake de xocolata, però n’hi ha de tota mena:
de vainilla, de coco amb xocolata, de plàtan, de cafè o fins i tot de formatge
i salmó, tomàquet, pernil, etc.
Com que és molt ràpid de
fer i es fa al microones, l’aspecte no és tan espectacular com el d’un pastís
fet al forn. Però això no pretèn ser una cosa tan elavorada. De fet, a
nosaltres no ens queden gaire macos, però són bons.
Aquí us deixem amb la
primera recepta:
MUG CAKE DE MADUIXES
INGREDIENTS:
5 cullerades i mitja de
farina
4 cullerades de sucre
1/8 parts d’una cullereta
de llevat (o sigui, poquíssim)
1 ou
3 cullerades de llet
3 cullerades d’oli
2 o 3 maduixes
Barregem, en un bol, tots els ingredients menys les maduixes, fins
que ens quedi ben homogeni.
Tallem a trossets les
maduixes i les tirem a la massa.
Ho posem tot en una tassa
que pugui anar al microones.
Ho coem a la màxima
potencia uns 2 minuts. Si queda una mica cru, ho posem uns segons més.
Moltes vegades veurem que
mentres el mug cacke està el micoones, s’infla molt i sembla que vagi a surtir
de la tassa, però després, quan el treiem es desinfla bastant.
Esperem que us agradi!
Com ho fas per posar les fotos d'aquesta manera amb un fons blau?
ResponElimina