Pàgines

dimecres, 7 d’agost del 2013

FER GELATS A CASA

FER GELATS A CASA
Fer gelats és molt fácil, els pots fer amb gelatera o sense. Jo tinc una gelatera que em van portar els reis ja fa uns quants anys. Jo tenia 5 o 6 anys i en vaig demanar una de joguina, però me’n van portar una de veritat! I va molt bé!

QUÉ ÉS UNA GELATERA

Una gelatera és un petit electrodomèstic. La part principal és una mena de bol molt gruixit i pesat. A dins de les seves parets contè un líquid que es congela. Aquest bol es posa al congelador tot un dia. Quan volem fer un gelat, hem de de preparar la recepta, i quan la tinguem a punt treiem aquesta part de la gelatera del congelador. Aleshores tapem la gelatera amb la part de dalt i l’endollem. Ja podem tirar el líquid que volem convertir en gelat. El gelat es va fent perquè està en contacte amb aquesta mena de bol tan fred que teniem al congelador. Un petit motor fa girar una espátula i això farà que entri aire a la barreja  mentre es congela. Així aconseguirem un gelat cremós. Quan ja estigui bastant gelat (uns 20 minuts amb la gelatera en marxa) ho passem a un recipient i ho posem al congelador unes hores.



FER GELAT SI NO TENS GELATERA

També en pots fer! El que passa és que és una mica més llarg.
Necessites un bol d’acer inoxidable que càpiga al congelador. Deixa’l unes hores. Quan tinguis la recepta a punt la tires al bol, ho tapes amb paper film i ho deixes reposar una hora novament al congelador. Al cap d’una hora, ho treiem del congelador, i ho batem amb unes barilles elècriques durant 1 o 2 minuts, així posarem aire a la barreja. Ho tornem a posar de seguida al congelador, tapat amb film, i quan hagi passat una hora repetim l’operació. Això caldrà fer-ho 3 o 4 vegades.
Finalment ho deixem al congelador almenys 4 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada