Pàgines

dimarts, 27 d’agost del 2013

GRANISSAT DE SÍNDRIA

GRANISSAT DE SÍNDRIA

Aquesta recepta crec que s’ha convertit en els meus postres preferits. M’encanta i en menjaria a totes hores!

Fer granissat és molt fácil, el que passa és que és una mica llarg, ja que de tant en tant ho has de treure del congelador i remenar. Així doncs, fes-ho quan tinguis pensat estar unes hores a casa.

La recepta és del llibre del que ja us vaig parlar: “HELADOS, caprichos muy fríos para todos los gustos” de Eliq Maranik.

INGREDIENTS:

Mitja síndria mitjana aproximadament  (per obtenir 600 ml de suc)
1 llima
200 ml d’aigua
200 ml de sucre

Tallem la síndria a trossos i li traiem les llavors.
Exprimim la llima
Amb una batidora triturem la síndria amb el suc de la llima fins que quedi ben desfet.
Ho passem per un colador fi i en  guardem  uns 600 ml a la nevera.

En un cassó al foc hi posem l’aigua i el sucre, i sense deixar de remoure ho coem fins que el sucre s’hagi desfet del tot.
Ho deixem refredar. Si ho volem refredar més rápidament, podem passar l’almívar a un got i posar-lo dins un bol amb gel (bany maria).

Ara barregem la síndria i l’almívar i ho barregem bé.

Ara ja tenim la preparació a punt i només falta congelar-la. Ho hem d’abocar en un recipient amb tapa. Només l’he d’omplir fins a la meitat, ja que al congelar-se augmentarà de volum, i ho hem de poder remenar.

Ho posem al congelador, i cada hora ho treiem i ho remanem amb una forquilla. Amb la forquilla trenquem els blocs grans de gel i portem els cristalls de les vores del recipient cap al centre. Procurem que els cristalls de gel siguin més o menys d’un tamany semblant.
Si se t’ha congelat massa, ho pots deixar uns minuts fora del congelador i després remenar-ho.

Per servir-ho pots decorar la copa amb ratlladura de llima, menta, o el que vulguis, però, vigila! Es desfà de seguida.


 

2 comentaris: