Pàgines

dissabte, 2 de novembre del 2013

PASTES DE FORMATGE STILTON I NOUS

Sabeu què és l’Stilton? Segur que heu pensat amb aquest personatge:

 


Aquest és el gerónimo Stilton, el protagonista de molts llibres per a nens, d’un musical i fins i tot d’uns dibuixos animats. Representa un ratolí anglès.
Però l’Stilton també es això:


Un formatge blau d’Anglaterra.

Teniem curiositat per provar-lo, en vam trobar en una botiga de formatges i l’hem fet servir per a aquesta recepta. Us avisem que el gust d’aquestes pastes és una mica intens, per tant, si no us agraden els formatges forts, no cal que us hi poseu.

INGREDIENTS

120 gr de formatge Stilton o d’algun altre formatge blau
50 gr de mantega (a temperatura ambient)
125 gr de farina
60 gr de nous pocades
1 rovell d ou
Una mica de pebre negra

En un bol barregem el formatge i la mantega fins que quedi ben homogeni.
Tamissem la farina i l’afegim. Ara, amb la punta dels dits ho anem barrejant, fent com si esmicolessim pa.
Hi afegim les anous i la pebra i tornem a remenar.
Finalment hi posem la clara d’ou i remenem fins que tinguem la massa ben lligada.

Ara podem donar forma de cilindre a la massa, del gruix que nosaltres volguem. Quan ho tinguem, ho emboliquem amb una mica de paper film o ho posem dins una bossa de plàstic, i ho deixem reposar una hora a la nevera perquè s’endureixi.

Passada l’hora ja podem agafar la massa. I com que li haviem donat aquesta forma allargada només caldà tallar la massa com si fessim llesques de pa. Les fem d’uns 5mm, més o menys.

Les posem en una safata per anar al forn, amb un paper de forn a sota perquè no s’enganxin, i les deixem uns 15 minuts, o fins que les veiem a punt. Després les treiem, els hi donem la volta, i les deixem 5 minuts més al forn.

Quan estiguin, les deixem refredar i ja les podem tastar !

Aquesta recepta es d’aquest llibre:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada