Pàgines

diumenge, 3 de novembre del 2013

PASTES DE PARMESÀ I ROMANÍ

Seguim amb les pastes de formatge. Aquestes són una mica més suaus que les de la recepta anterior, però el romaní també es fa notar. Tenen un gust molt especial.

INGREDIENTS

60 gr de formatge parmesà ratllat
60 gr de mantega (a temperatura ambient)
75 gr de farina
1 cullarada de romaní  triturat (o llorer o farigola)
Una mica de pebre negre

En un bol hi posem la farina i la mantega i amb els dits anem barrejant , movem els dits com si fessim molles.
Hi afegim el parmesà, el pebre i el romaní. Ho barregem fins que quedi una massa compacta.
Podem fer les galetes de la manera tradicional (allargant la masssa amb un corró sobre el marbre i tallant les galetes amb un motlle) o bé fer primer una mena de cilindre amb la massa i després tallar-la a rodanxes amb un ganivet (com si fos una barra de pa). Aquesta manera es més ràpida.
Per tant, donem una forma allargada a la massa, la tapem amb una mica de film i la deixem reposar a la nevera una hora perquè es refredi i s’endureixi.
Ara, amb un ganivet, tallem la massa a rodanxes.

Preescalfem el forn a 180 graus. Agafem una safata del forn i hi posem un paper de forn per tal que les pastes no s’engaxin a la safata. Com sempre, han d’estar una mica separades perquè no s’enganxin entre elles.

Enfornem durant uns 10 minuts o fins que les veiem cuites. Després les treiem, els hi donem mitja volta i les tornem a posar al forn 5 minuts més.

Les deixem refredar.

A veure què us semblen !

3 comentaris:

  1. Que bona pinta .
    M'encanta el fortmatge
    Em deixaras que la pugui publicar al meu blog amb un enllaç al teu clar ...

    ResponElimina
  2. Alicia, gracies pels comentaris! Es clar que pots compartir les receptes! El teu blog també es molt molt xulo!

    ResponElimina
  3. Gràcies!!
    Ets una bona cuinera, aviam si el meu petitó(29mesos) li puc inculcar l'amor per la cuina com a mi i com a tu i em surt un bon cuiner
    Segueix així!!

    ResponElimina