Aquesta recepta potser és la que ens ha costat més de les que hem fet fins ara. Però he après moltes coses. Treballar la xocloata no és fàcil, per exemple, s’ha de tenir molt en compte la temperatura a l’hora de fondre-la i treballar-la, si no, un cop fet, l’ou no quedarà brillant ni cruixent. Jo encara no en sé tant, per tant, ho he fet a la meva manera, no ha quedat perfecte, ni molt menys, ni s’assembla gaire als de les pastisseries, però m’ho he passat molt bé fent-lo.
Ara us explicaré els passos que jo he seguit (que no són els que seguiria un professional).
ELABORACIÓ
1, Fondre en un vol, xocolata especial per fondre (Postres Nestle)
Si la desfeu al micrones és important fer-ho a temperatura mitjana i poca estona, treure-ho, remanar una mica i posa-ho uns segons més. Així evitarem que es cremi.
2. Un cop tinguem la xocolata fosa, la tirem en el motllo en forma d’ou. Movem el motllo de manera que tota la superficie quedi ben coberta. Per treure’n l’excés, el podem deixar tombat cap per avall sobre una safata.
3. Esperem uns minuts que la xocolata s’endureixi una mica i ho posem al congelador.
Ho deixem unes hores, o tota la nit.
4. Per desenmotllar només cal girar el motlle. Si l’ou està congelat caurà sol. Si ha quedat molt prim, caldrà fer una altra capa de xocolata (per donar més gruix) i tornar a deixar al congelador.
5. Podem pensar alguna cosa per posar dins l’ou: un petit regalet, un dibuix, alguna cosa de xocolata…
5. Desfem una mica de xocolata per tal d’unir les dues parts de l’ou. Aquest punt no és tan fácil com sembla. En el nostre cas, sempre hi ha algun punt que no ens encaixa bé, que sobra o falta una mica de xocolata. Ho acabem de tapar amb la mica de xocolata que hem desfet.
I…ara a obrir-lo!!!I si voleu saver més coses sobre l'origen de la xocolata i la seva fabricació, us recomanem que aneu a Sant Sadurní a la fàbrica de xocolata Simon Coll, és molt interessant! http://www.simoncoll.com/
Ets una artista Emma!!!!!!! Et felicito!!!
ResponEliminaMolt bones vacances.
Gràcies Isabel! ;-)
EliminaVolem tastar-lo!! Fa molt bona pinta!
ResponEliminaBerta
Ohhh!!!!!! m'encanta Emma ets una superxef.
ResponEliminaSoc la Celeste.
es una canya!!!!
ResponEliminaa per cert t'e vist a el món dels supers i fas uns cup cakes impresionants!!!
maria soler
quina bona pinta ja m'agradaria probar algú així!!!
ResponElimina