Pàgines

diumenge, 1 de desembre del 2013

GALETES DE CIVADA

Deus pensar,…“civada”? I això d’on ho trec? Això no ho mengen els animals? Doncs la civada és el que en castellà en diuen “avena”. És un cereal molt nutritiu. Nosaltres n’hem comprat en flocs, de cultiu ecològic, en una botiga del barri que ens agrada molt, es diu Ca la Isabel (C. Gelida de Vilafranca). En pots trobar a qualsevol herboristeria o gran supermercat.

Aquí va la recepta.

Ingredients:

125 gr de flocs de de civada grans (copos de avena, en castellà)
100 gr d’avellanes
100 gr de panses
100 gr de mantega
200 gr de sucre morè
125 gr de farina amb llevadura (en pots trobar als supermercats, però si no en tens, pots fer servir farina normal i afegir la llevadura que toqui)
1 ou
1 cullerada de mel
Un pessic de sal
1 cullerada d’extracte de vainilla (opcional)

Pelem les avellanes i les piquem fins que quedin esmicolades, però no massa petites, que quedin alguns trossos grossos.

En un bol, i amb l’ajuda d’unes barilles elèctriques, barregem la mantega (cal que estigui a temperatura ambient) amb el sucre. Després hi afegim l’ou, la mel i la vainilla i remanem fins que quedi homogeni.

Per una altra banda, barregem la farina, la civada i la sal. Quan ho tenim ho afegim a la barreja anterior.

Finalment hi posem les avellanes i les panses. Tornem a barrejar-ho bé. Si ens queda massa sec o massa dur hi podem afegir un rajolí de llet (a nosaltres no ens ha fet falta).

Preparem una safata pel forn i hi posem un paper de forn per evitar que les galetes s’enganxin.

Amb les mans agafem una mica de massa i fem una boleta (de la mida d’una anou aproximadament), i l’aixafem una mica. Les anem col·locant a la safata, sempre una mica separades perquè quan creixin no s’enganxin.

Les coem a uns 170 graus, uns 10-15 minuts, o fins que les veiem daurades.

Deixeu-les refredar i, ja les podeu tastar !



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada