Pàgines

dijous, 7 d’agost del 2014

PASTÍS MARBRE DE TE "MATCHA"



Potser el nom d’aquesta recepta us sembla molt estranya. Un pastís o pa de pessic “marbre” és el que dividim la massa en dues parts, els hi donem un color diferent, i així, quan tallem el pastís queda de dos colors diferents.
El te matcha és un ingredient nou que hem descobert fa poc. Es veu que s’utilitza molt en la reposteria japonesa, però nosaltres no el coneixiem. Dona un color verd molt viu a tot el que fem, el gust és una mica peculiar, però a nosaltres ens ha agradat. L’hem comprat a una botiga de tes de Sitges.
Aquesta recepta l’hem treta d’un llibre que es diu “Recetas básicas de chocolate”, de l’editorial Grijalbo.

INGREDIENTS
4 ous
170gr de mantega
240 gr de sucre
200 gr de farina
70 gr d’ametlla mòlta
Un sobre de llevat (Royal)
70 gr de llet
15 gr de cacau
5 gr de te macha (o 10 si t'agrada més fort)

Comencem repartint la llet en dues tassetes. En una hi posem el cacau i en l’altre el te matcha i remenem fins que estigui ben desfet.
Batem la mantega amb el sucre, hi anem afegint els ous, a poc a poc, la farina, l’ametlla i el llevat.
Ara dividim la massa en dues parts: en una hi afegim la barreja de llet i cacau i en l’altra la barreja de llet i te matcha.
Agafem un motlle rectangular, i per evitar que el pastís se’ns enganxi, hi posem farina o una mica de mantega. Nosaltres hem “folrat” el motlle amb paper de forn, o sigui, n’hem posat al fons i als laterals, fent servir una mica de mantega perquè s’aguanti.
Ara ja podem aboca-hi les masses i les anem alternant, una mica de la de cacau i una mica de la del te.
Ara ho posem al forn a uns 130 graus fins que estigui ben cuit (uns 45 minuts aproximadament).
Deixem refredar i desmotllem.

Ara a tastar-lo, a veure si hi noteu el gust del te!



2 comentaris:

  1. M'agafen ganes de fer-ho. T'expliques tan be que sembla facil de fer-ho.hare d'anar a Sitges per comprar aquest ingredient tan peculiar. Felicitats petita xef.GRAN xet endavant

    ResponElimina