Potser el nom d’aquesta
recepta us sembla molt estranya. Un pastís o pa de pessic “marbre” és el que dividim
la massa en dues parts, els hi donem un color diferent, i així, quan tallem el
pastís queda de dos colors diferents.
El te matcha és un ingredient
nou que hem descobert fa poc. Es veu que s’utilitza molt en la reposteria
japonesa, però nosaltres no el coneixiem. Dona un color verd molt viu a tot el
que fem, el gust és una mica peculiar, però a nosaltres ens ha agradat. L’hem
comprat a una botiga de tes de Sitges.
Aquesta recepta l’hem
treta d’un llibre que es diu “Recetas básicas de chocolate”, de l’editorial
Grijalbo.
INGREDIENTS
4 ous
170gr de mantega
240 gr de sucre
200 gr de farina
70 gr d’ametlla mòlta
Un sobre de llevat (Royal)
70 gr de llet
15 gr de cacau
5 gr de te macha (o 10 si t'agrada més fort)
Comencem repartint la
llet en dues tassetes. En una hi posem el cacau i en l’altre el te matcha i
remenem fins que estigui ben desfet.
Batem la mantega amb el
sucre, hi anem afegint els ous, a poc a poc, la farina, l’ametlla i el llevat.
Ara dividim la massa en
dues parts: en una hi afegim la barreja de llet i cacau i en l’altra la barreja
de llet i te matcha.
Agafem un motlle
rectangular, i per evitar que el pastís se’ns enganxi, hi posem farina o una mica
de mantega. Nosaltres hem “folrat” el motlle amb paper de forn, o sigui, n’hem
posat al fons i als laterals, fent servir una mica de mantega perquè s’aguanti.
Ara ja podem aboca-hi les
masses i les anem alternant, una mica de la de cacau i una mica de la del te.
Ara ho posem al forn a
uns 130 graus fins que estigui ben cuit (uns 45 minuts aproximadament).
Deixem refredar i desmotllem.
Ara a tastar-lo, a veure
si hi noteu el gust del te!
Excel-lents pastissos.
ResponEliminaM'agafen ganes de fer-ho. T'expliques tan be que sembla facil de fer-ho.hare d'anar a Sitges per comprar aquest ingredient tan peculiar. Felicitats petita xef.GRAN xet endavant
ResponElimina