Pàgines

dissabte, 19 de gener del 2013

AMETLLES GARRAPINYADES


Voleu fer uns postres boníssims en només uns 10 minuts ? Doncs aquí els teniu:

Ingredients:

Un got ple d’ametlles crues amb pell
Un got ple, menys un dit, de sucre
Un got ple, menys 2 dits, d’aigua

Preparació :

Avoquem els ingredients en una paella o un pot i ho posem al foc. Quan arranqui el bull comencem a remenar amb una cullera de fusta. No deixarem de remenar  durant tota l’estona. Poc a poc l’aigua s’anirà evaporant i el líquid es començarà a espessir. Aleshores abaixem el foc, i veurem com es forma el caramel. Al cap d’un moment aquest caramel comença a cristalitzar, veurem com es torna blanquinós i en comptes de caramel, torna a semblar pols. En aquest moment, treiem el pot del foc i seguim remenant per aconseguir que el sucre es vagi enganxant a les ametlles. Fem unes quantes voltes més. Les ametlles ja hauran agafat l’aspecte d’ametlles garrapinyades.
Després, ho tornem a posar un moment més al foc. El sucre que no s’ha enganxat a les ametlles es tornarà a escalfar i a desfer, seguim remenant i les ametlles agafaran el color d’aquest sucre. Vigilem molt que no es cremi.
Finalment les escampem, separades, sobre el marbre perquè es refredin.

 



 


1 comentari:

  1. Ei! Les vaig provar ahir a casa el avis i estaven boníssimes! Felicitats Emma! :)
    Jordi

    ResponElimina