Pàgines

dissabte, 5 de gener del 2013

CARQUINYOLIS


Avui em venia de gust cuinar i he pensat fer carquinyolis i després penjar la recepta al blog. Sobre els carquinyolis he trobat això: els carquinyolis o carquinyols són pastes seques típiques de Catalunya, Balears, País Valencià, Aragó i Occitània. A Itàlia també es fan unes pastes idèntiques, a Sicília i a la Toscana, on es diuen cantuccini.


Ingredients:

175 g de farina blanca
100 g de sucre
150 g d’ametlles o avellanes crues amb pell
1 ou
1 cullarada de llevat químic o Royal
Una mica de ratlladura de llimona o essència de vainilla


Elaboració

- Comencem posant en remull les ametlles crues, sense pelar, durant uns deu minuts. Mentrestant, posem el sucre i l’ou en un bol i ho batem fins que quedi una massa escumosa i blanca. Preescalfem el forn a 180º.
- En un altre bol, barregem la farina i el llevat, i tot seguit ho afegim a la barreja que hem fet amb el sucre i l’ou. Ara ja només falta afegir-hi una mica de ratlladura de llimona. Ho batem tot molt bé, amb unes barilles(millor si son elèctriques). Ens quedarà una massa bastant grumosa.
- Treiem les ametlles de l’aigua i les afegim a la massa. Ho amassem amb les mans, donant-li forma de barra de pa tipus baguette. Veureu que és una mica complicat amassar, perquè la massa queda encara molt grumosa. Enfarinem la massa només una mica per facilitar la feina.
- Posem la massa en forma de ‘baguette’ en una safata enfarinada i ho posem al forn uns 15 minuts. Abans que quedi ben cuita (i per tant massa dura per tallar), la traiem del forn i la tallem fent tallades d’un centímetre. Ara ja tenim els carquinyolis, i només falta tornar-los a posar al forn, que acabin de coure, més o menys cinc minuts més per cada costat.



 

3 comentaris:

  1. Els vaig provar a casa la tieta, eren bonissims! I els bombons que vau portar tambe, moltes felicitats!
    Berta

    ResponElimina
  2. Hola Emma, que me'n guadaràs per provar-los? Fan molt bona pinta!!:)
    Jordi

    ResponElimina